Spring SALES - 15% reducere pentru cumparaturi de minim 129 lei la produsele selectate din colectiile de CEASURI , BIJUTERII si fashion Foloseste voucherul SPRING15R

Scapă de micoza unghiilor cu produsele profesionale de la Eveline Cosmetics

Scapă de micoza unghiilor cu produsele profesionale de la Eveline Cosmetics

Ce este Micoza unghiilor?

Micoza unghiilor este una dintre cele mai frecvente afecțiuni dermatologice. Micoza unghiilor sau onicomicoza reprezintă infecția micotică care apare atunci când ciupercile (fungii) invadează unghiile de la mâini sau de la picioare, precum și pielea de sub unghie (patul unghial). Infecția începe, de obicei, la marginea unghiei, care devine alb-gălbuie, maro sau verde. Ciuperca crește sub sau în unghie, făcând ca placa unghială să se îngroașe și să se sfărâme. Uneori unghia se desprinde parțial sau total, ceea ce poate fi dureros. În unele cazuri, unghia se va desprinde cu totul de pe deget.

Micoza unghiei nu trece de la sine. În spectrul afecţiunilor micotice, incidenţa onicomicozelor se estimează la 20%. Onicomicozele reprezintă un focar permanent de infecţie micotică şi o sursă de răspândire a ei. Acest tip de infecție a unghiilor devine mai frecventă odată cu înaintarea în vârstă, majoritatea persoanelor de peste 70 ani suferind măcar o dată de-a lungul timpului de această afecțiune.

 

Unghiile afectate își modifică culoarea, devin albicioase, galben-brune, deformate, se îngroașă, se desprind de varful degetelor și devin dureroase. Durerea este resimțită în timpul mersului și la atingerea unghiei. Țesuturile din jur se pot inflama și infecta cu bacterii, zona devenind roșie și dureroasă. Onicomicoza are un impact negativ asupra calitătii vieții. Pacienții cu micoza unghiei experimentează efecte psihosociale și/sau fizice negative. Se simt jenați, au dureri și mobilitate limitată.

Onicomicoza este o afecțiune cronică din cauza perioadei relativ lungi de vindecare și a faptului că recidivează des.

Cum poți contacta micoza unghiei?

Unghiile membrelor inferioare sunt mai des afectate de onicomicoză decât cele de la membrele superioare, iar posibile explicații sunt încălțămintea (mediu închis și umed) și creșterea mai lentă, ceea ce duce la dezvoltarea infecției.

Micoza unghiei apare după contactul direct cu o ciupercă care, favorizată de căldură și de umezeala locală, se dezvoltă și produce modificări de culoare și aspect ale unghiei. Fungii sunt responsabili pentru 50% dintre toate bolile localizate la nivelul unghiilor. Există 3 tipuri diferite de fungi pot cauza onicomicoza:

Dermatofiții – sunt ciuperci ce cresc în mod obișnuit la nivelul pielii, părului și unghiilor și nu invadează straturile profunde ale pielii. Acest tip de infecție fungică se transmite fie prin contact direct, fie indirect, prin folosirea în comun de piscine sau saune sau a unor obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte sau igienă personală.

Levurile – sunt ciuperci saprofite care cresc în mod obișnuit la nivelul pielii și unghiilor, făcând parte din flora normală a organismului. Diferiți factori, precum unele boli, folosirea excesivă a antibioticelor, anticoncepționalele orale și problemele sistemului imun pot favoriza apariția infecției.

Mucegaiurile – sunt ciuperci microscopice saprofite sau parazite, sub formă de filamente, care se înmulțesc prin spori.

Traumatismele locale, încălțămintea prea strâmtă sau cu tocuri prea înalte care presează unghiile sau transpirația excesivă a picioarelor pot influența apariția micozei. Purtarea frecventă de încălțăminte sport poate menține un mediu cald și umed la nivelul piciorului, favorizând apariția micozei unghiilor. De asemenea, aplicarea unghiilor false poate influența apariția micozei unghiilor.

Modalitatea cea mai comună de transmitere a infecției fungice este între membrii familiei.

Tratament

E-Cadou iti pune la dispozitie o Solutie tratament pentru micoza unghiei

Cu o formula special conceputa este recomandat ca tratament si prevenire a infectiilor cu ciuperci a unghiilor. Ingredientele active penetreaza adanc unghiile pentru a impiedica dezvoltarea microorganismelor si a proteja eficient impotriva micozei. Reface unghia, accelerand regenerarea. Confera un aspect sanatos unghiilor, acoperand imperfectiunile.
Folosit in mod regulat, tratamentul devine un scut protector puternic impotriva tuturor tipurilor de infectii si imbunatateste aspectul unghiilor.
Aplicare: Aplicati pe unghiile curate, uscate, fara oja. Ca tratament impotriva micozei – aplicati in fiecare zi timp de 4 zile apoi curatati cu un dizolvant fara acetona. Repetati tratamentul. Ca strat protector – aplicati un strat ca baza pentru oja.
Gramaj: 12 ml
Tara de origine: Polonia

Produsul poate fi comandat aici: https://www.e-cadou.com/tratamente-pentru-unghii/tratament-eveline-impotriva-micozei.html

Micoza unghiilor nu se vindecă de la sine, este nevoie de tratament! Micoza unghiilor este o afecțiune medicală și este foarte important un diagnostic timpuriu și un tratament inițiat de la apariția primelor simptome pentru a reduce costurile și durata tratamentului.

Tratamentul urmărește eradicarea infecției și profilaxia recurențelor. Infecțiile fungice localizate la nivelul pielii se pot trata cu o cremă sau un gel cu rezultate optime în 2 până la 8 săptămâni. Onicomicoza necesită tratament timp de mai multe luni, deoarece unghia este dificil de penetrat.

Tratamentul unghiei infectate presupune aplicarea direct pe unghie a unui produs antifungic sub forma de soluție, gel sau cremă, pentru penetrarea straturilor cornoase ale unghiei. Tratamentul poate fi local, oral sau combinat. Indiferent de tipul tratamentului urmat, o parte dintre pacienți se confruntă cu reapariția infecției.

Durata recomandată a tratamentului este de până la 6 luni la unghiile de la mâini și de 9 până la 12 luni la unghiile de la picioare, iar tratamentul trebuie continuat până când alte unghii sănătoase au crescut din nou.

Cum să îți păstrezi unghiile sănătoase

Renunțând la anumite obiceiuri și fiind atenți la câteva aspecte, putem preveni apariția micozei unghiilor.

  • Evitați pe cât posibil rănirea sau lovirea unghiilor
  • Acordați o atenție sporită unghiilor si pielii din jur
  • Spălați-vă regulat pe picioare
  • Uscați-vă bine pe picioare, mai ales între degete
  • Puteți folosi pudră de talc deoarece absoarbe transpirația și umezeala, îngreunând astfel dezvoltarea fungilor
  • Purtați șosete curate din bumbac
  • Purtați pantofi care le permit picioarelor „să respire” și care nu sunt prea strâmți
  • Schimbați-vă pantofii regulat
  • Folosiți un produs antifungic în pantofi
  • Purtați papuci la dușurile comune, vestiare, piscine
  • Infecțiile fungice localizate la nivelul unghiilor pot fi răspândite prin intermediul instrumentarului de la salon. De preferat să aveți propriul kit pentru manichiură și pedichiură.
  • Nu purtați încălțăminte sau haine aparținând altor persoane
  • Unghiile artificiale și manichiura semipermanentă pot favoriza apariția infecției

Suport clienti Luni - Vineri orele 10.00-16.30

0784.702.982 0784.702.982 office@e-cadou.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!